ندبه

بر من سخت است که خلق را ببینم و تو دیده نشوی...

ندبه

بر من سخت است که خلق را ببینم و تو دیده نشوی...

سلام خوش آمدید

۱۲ مطلب در اسفند ۱۴۰۲ ثبت شده است

ماه رمضان را «مبارک» نامیده‌اند؛ علّت مبارک بودن این ماه، این است که راه نجات از آتش و فوز به جنّت است، آتش و دوزخ الهی و همچنین بهشت و نعیم الهی در همین دنیا موجود است. آنچه در نشئه‌ی آخرت تحقّق پیدا میکند، باطن همان چیزی است که در اینجا است.

امام خامنه‌ای حفظه الله

1393/04/16

 

نسخه اصلی و بزرگ مجموعه کامل این سخن‌نگاشت‌ها از قول رهبر انقلاب درباره ماه مبارک رمضان را از این نشانی دریافت کنید: عکس / ماه اطعام (khamenei.ir)

 

خدایا ممنون تو هستیم که ما را بار دیگر به ماه رحمتت وارد و بر سر سفره ضیافتت نشاندی.

  • ۰ نظر
  • ۲۲ اسفند ۰۲ ، ۱۶:۲۹
  • بنده ...

...و در باقیمانده ماه این دعا را بسیار بخوان:

اللّٰهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فِیما مَضَیٰ مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فِیما بَقِیَ مِنْهُ.

یعنی: خدایا، اگر در آنچه از ماه شعبان گذشت ما را نیامرزیدی، پس در آن مقدار که از آن باقی مانده است ما را بیامرز.

 

از توصیه‌های امام رضا سلام الله علیه به اباصلت درباره روزهای آخر ماه مبارک شعبان (متن کامل توصیه‌های امام علیه السلام را اینجا بخوانید: https://hajj.ir/fa/110664)

  • ۰ نظر
  • ۲۰ اسفند ۰۲ ، ۲۲:۵۹
  • بنده ...

چه کسی گفته مهندسی کامپیوتر از مهندسی کشاورزی بهتر است؟! چه کسی گفته بچه‌‌های زرنگ فقط تجربی و ریاضی بخوانند و سراغ علوم انسانی نروند؟! چه کسی گفته تیزهوش‌ها فقط جذب مهندسی و پزشکی شوند و اقتصاد و مدیریت و رسانه را رها کنند؟!

ایران با وجود تحریم‌ها و مشکلات مختلف، هم در پزشکی و هم در فنی و مهندسی خوش درخشیده. در پزشکی و فناوری نانو تقریبا در قله‌ایم و در صنعت گاز و پتروشیمی و صنایع فضایی و دریایی و ساخت نفتکش و زیردریایی و طراحی و ساخت پل و تونل و بزرگراه روی پای خودمان هستیم؛ چرا؟ چون نخبه‌های‌مان جذب همین رشته‌ها می‌شوند.

حالا کمی فکر کنیم و ببیینم کجاها ضعف داریم؟ عمدتا در اقتصاد، در رسانه، در مدیریت و در جامعه‌شناسی و... یعنی همان علوم انسانی یا حوزه‌های مرتبط.

ضعف‌های‌مان همان‌جاهایی است که نخبه‌های‌مان کمتر واردش شده‌اند. چرا در حوزه رسانه ضعیفیم؟ چرا تلویزیون و مطبوعات‌مان در حد و اندازه ملت‌‌ و دستاوردهایش نیست؟ چرا با وجود مهندسان و دانشمندان و نخبگان مجرب، اقتصادمان می‌لنگد و بخشی از نعمت‌ها و منابع بزرگ انسانی و مالی و علمی‌مان را هدر می‌دهیم؟ چرا پیچیده‌ترین جراحی‌ها را انجام می‌دهیم اما منابع انسانی‌مان را درست مدیریت نمی‌کنیم؟ چرا رشد شهرهای‌مان درست و اصولی نیست؟ چرا ماهواره‌های‌مان در فضا جولان می‌دهند اما صنعت خودروی‌مان چنین آشفته است؟

جامعه اگر بهترین دانشمندان و مهندسان و پزشکان را هم داشته باشد، باز به مدیر و اقتصاددان و جامعه‌شناس و نویسنده و رسانه‌های کاربلد و قوی نیاز دارد.

می‌بینید کلیشه‌ها و پیش‌فرض‌های غلط با ما چه می‌کنند و چه بلایی سرمان می‌آورند؟! جامعه سالم و قوی نیروهای مستعدش را باید در همه عرصه‌ها درست و متوازن توزیع کند تا جامعه نیز درست و متوازن رشد کند. به کودکان‌مان یاد دهیم و خود نیز مراقب باشیم با کلیشه‌های نادرست، برای خودمان، کودکان‌مان و جامعه‌مان مشکل نسازیم.

  • ۰ نظر
  • ۱۹ اسفند ۰۲ ، ۲۳:۰۳
  • بنده ...

خبرها را می‌بینم و می‌خوانم. قتل عام بیگناهان در غزه فوج‌های عظیم مردم دنیا را به خشم آورده است. چه در خیابان‌ها و چه در دنیای مجازی همه‌جا حرف از غزه و فلسطین است. همه می‌خواهند کاری کنند اما نمی‌دانند چه کاری و چگونه. حق‌خواهان دنیا در برابر طغیان و وقاحت و ظلم عریان فرعون‌های زمانه، سرگشته و مستأصلند. چرا؟ چون رهبر ندارند؛ انسان کاملی که قوت قلب‌شان باشد و به خشم‌ و حقیقت‌خواهی‌شان جهت بدهد و کار را به سرانجام برساند. چه زمان خواهیم فهمید که ما از خود حیات هم به مهدی محتاج‌تریم؟!

 

کجاست آن مهیاگشته برای ریشه‌کن کردن ستمکاران

«أَیْنَ الْمُعَدُّ لِقَطْعِ دابِرِ الظَّلَمَةِ»

فرازی از دعای ندبه (ترجمه استاد حسین انصاریان)

 

  • ۰ نظر
  • ۱۷ اسفند ۰۲ ، ۱۱:۴۴
  • بنده ...

بهشت است و در وصف بنده نمی‌گنجد. نسخه بزرگتر عکس را از اینجا دریافت کنید: news.razavi.ir/fa/350332

عکاس آقای مصطفی شیروانی است. 

  • ۰ نظر
  • ۱۴ اسفند ۰۲ ، ۲۳:۳۴
  • بنده ...
ندبه